З  02.05.2022 по 31.05.2022 розпочинається прийом документів для зарахування дітей до 1-х класів.

Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затверджений наказом Міністерства освіти i науки України від 16 квітня 2018 року № 367, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05 травня 2018 р. за № 564/32016. 

Зарахування учнів до 1-х класів школи на 2022-2023 навчальний рік відбувається:

–  до 1 червня (включно) без проведення жеребкування  відповідно до пунктів 2,3(1) глави 1 розділу ІІ Порядку;

– після 1 червня 2022 року у наступному порядку:

до 23 серпня 2022року (включно) – дітей мешканців, які мають постійну реєстрацію на території обслуговування закладу та зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб;

після 23 серпня та упродовж навчального року – на вільні місця у порядку надходження заяв.

Зверніть увагу, що згідно з пунктами 4 та 5 Порядку, зарахування до закладу освіти здійснюється на підставі заяви одного з батьків дитини або законних представників, до якої додаються:

– копія свідоцтва про народження дитини або документ, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа);

– оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації №086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду», затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року № 682, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2010 року за № 794/18089. Відсутність станом на 31 травня 2022 року медичної довідки не є підставою для відмови у зарахуванні. Оригінали документів та медичні довідки подаються до школи не пізніше 23 серпня 2022 року.

У зв’язку із запровадженням воєнного стану та згідно з Порядком під час прийому документів на зарахування до 1 класу діти або один з їхніх батьків, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, та які не мають одного чи обох документів, визначених підпунктом 1 пункту 4 розділу ІІ Порядку, зараховуються до закладу освіти без подання зазначених документів. У разі відсутності свідоцтва про народження дитини для сприяння в його оформленні повідомляти керівнику закладу освіти, який невідкладно поінформує орган опіки і піклування за місцем проживання дитини чи місцезнаходження закладу освіти.

Відповідно до Порядку оформлення  і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб», довідка є документом, який підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Згідно з пунктом 6 Порядку, зарахування дітей до закладу освіти, у тому числі до 1 класу здійснюється, як правило, до початку навчального року та відповідно до території обслуговування. Такими, що проживають на території обслуговування закладу освіти, є мешканці, що мають постійну реєстрацію та зареєстровані внутрішньо переміщені особи. Якщо документи на зарахування до 1 класу подають особи, які є внутрішньо переміщеними особами, але не зареєстрованими на цій території, заклад освіти сприяє їх реєстрації і не відмовляє у прийомі документів.

Для зарахування дітей з особливими освітніми потребами на інклюзивне навчання або до спеціального класу для дітей з тяжкими порушеннями мовлення до вище перелічених документів додається висновок  Інклюзивно-ресурсного центру.

Документи приймаються у паперовій формі під час індивідуального прийому відповідно графіку, в електронному вигляді та у вигляді поштових листів. Для цього батькам потрібно роздрукувати  бланк заяви, який заповнюється власноруч та надіслати скановану копію або фото  заповненого паперового бланка на електронну адресу школи school289@ukr.net або поштою за адресою: 02091, м Київ, вул.Славгородська,14.

Перспективна мережа 1-х класів

КласиКількість учнів ПІБ вчителя ПІБ асистента вчителя
1-А30Шевченко Валентина ВолодимирівнаРеутова АнтонінаСергіївна
1-Б30Андрусенко Анастасія АндріївнаБереза Наталія Майківна
1-В спец.12Зуб Марія Леонідівна
Всього: 372  

                                                                Адміністрація школи