Організація освітнього процесу під час карантину

у школі І-ІІІ ступенів №289 Дарницького району м. Києва

на 2020-2021 навчальний рік

 

Зелений + Жовтий рівень епідемічної небезпеки

 1. Закріпити за класами певний кабінет.

2. Вхід до школи та розклад дзвінків.

Щоб запобігти утворенню скупчення учасників освітнього процесу, у школі було розроблено маршрути руху та графік допуску учнів до школи.

Вхід до школи розділено на 6 зон:

1 – (центральний вхід) – 7-А, 9-А, 6-Б

2 – (внутрішній дворик) – 5-А, 5-В, 8-А

3 – (внутрішній дворик) – 6-В, 8-Б, 10-А, 11-А

4 – (внутрішній дворик) – 5-Б, 6-А, 7-Б, 7-В, 9-Б

5 – (основний вихід молодшої школи) – 1-А,Б,В, 2-А,Б,В, 3-Б,В,Г

6 – (запасний вихід молодшої зони) – 3-А,Д, 4-А,Б,В.

Забороняється допуск до закладу освіти батьків або супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю/

Кожен клас збирається на своїй ділянці відповідно входу з 8.00 до 8.25.

Учитель перед початком занять проводить опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби та обробляє руки учнів антисептичними засобами. Не допускаються до закладу учні з ознаками гострої респіраторної хвороби.

Вхід до приміщень закладу учнів 5-11 класів дозволяється при наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски не використовуються під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями школи використання захисних масок є обов’язковим.

Для учнів 1-4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволяється без використання захисної маски або респіратора.

Заняття для учнів 1-11 класів розпочинаються о 8.30. Збільшено тривалість перерв для можливості  організації провітрювання приміщень (після кожного уроку протягом 10 хв.) та якісного харчування учнів. Діти, які запізнилися, входять до школи через центральний вхід. Черговий адміністратор супроводжує учня до класу.

Розклад дзвінків
Також, для мінімізації кількості педагогів, які викладають в одному класі введено спарені уроки.Для полегшення організації двостороннього руху коридорами, виокремлення зон переміщення для різних вікових категорій здобувачів освіти у школі запроваджене використання розмітки на підлозі.

Основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти є миття рук з милом.

Графік роботи групи продовженого

Організація харчування

Розроблено графік харчування здобувачів освіти.

При організації харчування забезпечується відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.Функціонування питних шкільних фонтанчиків на території школи не дозволяється. Питний режим учня організовується з допомогою використання індивідуальних ємностей для рідини або фасованої питної продукції.

Організація харчування відбувається шляхом роздачі попередньо фасованої харчової продукції, відповідно до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591.

Помаранчевий рівень епідемічної небезпеки

Освітній процес відбувається за змішаною моделлю навчання. Класи діляться на групи і вчаться по тижню.

Відбувається переведення у режим дистанційного навчання викладання окремих предметів: трудове навчання, технології, мистецтво, образотворче мистецтво, музичне мистецтво, основи здоров’я, фізична культура, інформатика (уроки проводяться дистанційно за розкладом).

Червоний рівень епідемічної небезпеки

Організація освітнього процесу за технологіями дистанційного. Оцінювання з фізичної культури, трудового навчання, технологій, образотворчого мистецтва, музичного мистецтва, основ здоров’я та окремих предметів варіативної складової здійснювати не за 12-бальної системою, а зараховано/не зараховано (за погодженням з МОНУ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *